zondag 10 juni 2012

Zomers cadeautje; Abrikozen gemarineerd in honing en citroentijmTot mijn grote verrassing kwam ik laatst bij mijn favoriete groentekraam abrikozen tegen die rijp aanvoelden. Meestal tref je van die harde kogels waar je iemand een gat mee in zijn hoofd kunt gooien. Deze voelden perfect, zou het nu eens zo kunnen zijn dat ze ook naar abrikoos smaken want dat is vaak ook een probleem. Denk je mooie exemplaren in je tas te hebben zitten smaakt het naar niks, gebakken lucht is nog smaakvoller.
Deze smaakten naar de zon, naar de zomer, hun kleurtje weerspiegelde de dag. Ze kregen wel een kleine extra  oppepper wat toch al de bedoeling was aangezien ze op de bbq gingen.

Het enige wat je hoeft te doen is de abrikozen  te halveren en ontpitten. Even lekker badderen in 2 el olijfolie en een 1/4 el honing plus een aantal takjes citroentijm met een snufje zout. Aan spiesjes rijgen en rondom verwarmen op de bbq, geef ze nog een lik marinade mee. Laat ze niet te lang liggen want dan vallen ze uit elkaar.

Ook zonder bbq of grillpan zijn ze heerlijk in de couscous, salade of bij kip.


Geen opmerkingen: