vrijdag 1 februari 2013

Curry met makreel en garnalen

Iedere maand ploft 'Foodies' in de brievenbus, dat betekent weer even lekker lezen en ideeën opdoen. Niet altijd , sommige thema's of producten staan wat minder aan of roepen een dat kennen we nu wel reactie op. Dat valt ook niet te voorkomen behalve door je abonnement op te zeggen en die losse nummers te kopen die wel in de smaak vallen.
Maar goed, deze maand India in Foodies en dan weet ik wel wat er binnen de kortste keren op tafel staat.
Een viscurry, al houdt de husband niet zo van de combinatie vis en rijst maar dat lossen we op door er een combinatie vis en garnalen van te maken. In de hoop dat...
Het wordt voortaan toch alleen garnalen dus.Daarnaast is het een hele milde curry, fijn voor mensen die niet zo van pittig eten houden maar als ik dit recept weer eens maak gaan er rode pepers in. Ook vind ik 200 ml kokosmelk voor 4 personen wel erg weinig, Deze hoeveelheid gebruikte ik namelijk al voor ons tweetjes.



Voor 2 personen heb je nodig:
2 makreelfilets - 150 gram grote garnalen - 200 ml kokosmelk - 2 tl garam massala - 1 à 2 groene of rode pepers - 1 ui - 1 teentje knoflook - stukje gember van ongeveer 10 cm - 2 tl bruine basterdsuiker - 1 tl tamarindepasta - 2 tomaten- zout - 1 el olie -koriander of in mijn geval peterselie.

Zo maak je het:

Snipper de ui en de knoflook. Schil het stukje gember en rasp het fijn. Maal deze 3 tot een pasta in je keukenmachine, met de staafmixer of vijzel.
Verdeel de filets in niet te kleine stukken. Pel de garnalen en verwijder de darmkanaaltjes.
De tomaten mogen in plakjes en dan nog een keer doormidden. Verwijder de zaadjes van de pepers en snij ze in ringetjes

Verhit de olie en fruit hierin de uienpasta gedurende een minuut of vijf. Voeg dan de pepers plus tomaten toe en fruit ook even mee.
Roer de garam massala erdoor, niet te lang meebakken want dan wordt het bitter en is echt niet lekker. Blus af met de kokosmelk, roer goed door en voeg vervolgens, vis en garnalen toe
Doe een deksel op de pan en laar het op heel laag vuur 5 à 10 minuten zachtjes sudderen tot de vis en garnalen gaar zijn.
Schep er de basterdsuiker en tamarindepasta door en breng op smaak met zout.

Het recept schreef 1 el basterdsuiker voor, vond ik veel zeker omdat de curry niet scherp is, het wordt er alleen maar zoet van.

Knip er koriander over of peterselie dus en serveer met rijst, komkommersalade en naan of papadums

Bron: Foodies februari 2013


2 opmerkingen:

Nell zei

O, heerlijk! Ik ben dol op verse makreel. Helaas was deze van de week niet verkrijgbaar bij mijn visboer. Rijst en vis vind ik ook een prima combinatie!

Eetlust zei

Vind ik ook, de wederhelft helaas wat minder maar ach als dat het enige is :) Makreel vind ik toch wel één van de lekkerste vissen, met zijn mooie velletje!