donderdag 11 oktober 2012

Pastasaus met ansjovis en rode peper, heel snel klaar.

We hebben niet altijd tijd of zin om uitgebreid de keuken in te duiken maar willen wel de smaakpapillen kietelen. Dat kan met deze saus, een fluitje van een cent. Er zijn mensen die benauwd zijn voor de ansjovis, ik schreef het al eerder, zet die schroom nu maar opzij. Door het bakken smelten de visjes en krijgt de saus een licht zilt tintje mee, geen angst voor een bak zout in je mond dus!



Je hebt nodig:
1 blik tomatenblokjes - 3/4 van een  basilicumplantje - 3 ansjovisfilets - 2 teentjes knoflook - 1 spaanse peper - 50 gram Parmezaanse kaas - olijfolie.

Zo maak je het:
  • Verwijder de zaadjes uit de peper en hak fijn.
  • Hak de knoflook fijn
  • Snijd de basilicum grof, houd een handjevol achter.
  • Verwarm wat olie in een pan en bak hierin zachtjes de ansjovisfiletjs. Ze vallen snel uit elkaar. Roer door.
  • Voeg knoflook en spaanse peper toe. Bak zachtjes even mee.
  • Voeg de inhoud van het blik tomatenblokjes toe. Schep alles door elkaar. Laat paar minuten pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur. Rasp er ongeveer de helft van de kaas over. Voeg de gehakte basilicum toe. Zet de staafmixer erop en pureer tot homogene saus, Houd warm op laag vuur.
In de tussentijd heb je natuurlijk pasta gekookt. Schep door de saus en verdeel vervolgens over warme borden. Giet er nog een klein scheutje olijfolie over. Bestrooi met de rest van de basilicum. Aan tafel kun je er nog extra parmezaanse kaas over raspen.

2 opmerkingen:

Es zei

Dat klinkt goed!
Ik ben dol op pepers. En ansjovis. En eten. In het algemeen.
:))

Eetlust zei

Dat laatste is bekend :) De pepers ook...Lekker makkelijk receptje he, fijn voor chaotische dagen!