vrijdag 17 augustus 2012

Kleurrijke salade met aardappel, tomaat, kapper en olijf

Een tropisch weekend gaan we tegemoet, 35 graden kan het worden vertelden ze. Aangezien wij midden in de stad wonen zal het die waarden zeker wel halen. Tijd voor snel en gemakkelijk koken dus en verder niet teveel bewegen. Deze salade met de mooie kleurtjes is als bijgerecht voldoende voor 4. Wij aten het met kip met citroen en knoflook uit de oven, het recept van gisteren.



Je hebt nodig voor 4 personen:
8 niet al te grote vastkokende aardappelen - 4 pruimtomaten - 1 rode ui - handvol groene olijven - half potje kappertjes (ongeveer 30 gram) -flinke handvol basilicumblaadjes - handvol oreganoblaadjes - 3 el extra vergine olijfolie -spriets citroensap - versgemalen peper - ietwat zout.

Zo maak je het:
  • Kook de aardappelen in de schil gaar en laat ze afkoelen
  • Snijd de ui in dunne ringen en de tomaten in stukjes.
  • Snijd de afgekoelde aardappelen in plakjes.
  • Hussel aardappel, tomaat, ui,olijf, kapper, basilicum en oregano samen met de olijfolie voorzichtig door elkaar.
  • Breng op smaak met wat citroensap, versgemalen peper en eventueel nog wat zout.


 Het recept komt uit Lente in Sicilië van Manuela Darling-Gansser en heb het een heel klein beetje veranderd, minder tomaten en de toevoeging van citroensap, peper en wat zout. Ondanks de kappertjes en olijven vond ik het wat vlak van smaak.
De auteur onderneemt samen met fotograaf Simon Griffiths een ontdekkingstocht over het eiland Sicilië waarvan men zegt dat het in de lente op haar mooist is.


2 opmerkingen:

Unknown zei

Gisteren deze salade gemaakt maar ik heb er wel een eigen draai aan gegeven. Had een bakje knoflook olijven en de knoflookteentjes die er inzaten heb ik samen met verse oregano,basilicum,peterselie en citroenthijm wat grof gemalen zout en peper met wat citroensap en de olijfolie tot een dressing gemixt met de staafmixer. Ik kan je vertellen dat het smullen was. Voor herhaling vatbaar echt waar!

Samen met de overheerlijke geroosterde paprikasaus hebben wij heerllijk ge-BBQ.

vrgr.
Joys

Eetlust zei

Ik hou van eigen 'draaien' , daar zijn recepten ook voor bedoeld vind ik :) Helemaal super dus! Ook hier gisteren bbq maar dan met de restjes van de dag te voren, helemaal niet erg!