donderdag 9 augustus 2012

Hot Barbecuesaus voor wat extra pit

Al een paar dagen houd ik de weerberichten angstvallig in de gaten, het komende weekend krijgen we eters en ik heb het plan opgevat om de bbq weer eens zijn werk te laten doen. Je schijnt mensen te hebben die bij  -20 nog vrolijk kippen staan te roosteren, ik hoor daar zeker niet bij. Bbq =zomer = buiten eten = mooi weer al hoeven de mussen niet dood van het dak te vallen.
Om wat extra druppeltjes op het voorhoofd te veroorzaken heb ik een hot barbecuesaus voor jullie.
Duimen jullie mee voor mooi weer?






Je hebt nodig:
2 el zonnebloemolie - 1 ui - 1 dl ketchup - 1 dl water - 1 klein blikje tomatenpuree - 2 el bruine suiker - 3 el rode wijnazijn - 3 tl scherpe mosterd (dijon) - 1 (of meer) el chilipoeder - 2 tl worcestershire sauce

Zo maak je het:
  • Pel en snipper de ui
  • Verhit de olie in een pannetje en fruit hierin de ui tot ze goudkleurig zijn.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe, roer het goed door elkaar en laat een klein kwartiertje pruttelen. Af en toe even roeren.
  • Af laten koelen en in de koelkast zetten tot gebruik.
Begin met 1 el chilipoeder, je kunt altijd meer toevoegen

Geen opmerkingen: