donderdag 26 juli 2012

Watermeloen met olijven, feta, lenteui en geroosterde pitten

Alle ingrediënten die je nodig hebt staan al zo'n beetje vermeld, gemakkelijker kan het niet he.  Wat versgemalen zwarte peper erover, een straaltje frisgroene olijfolie en klaar is deze zomerse salade. Het lichtzoute van de kaas met de zoete, zachte, bijna smeltende stukjes meloen ik vind het bijna hemels. Feta wordt vaak gebruikt in deze combinatie maar probeer ook eens stukjes belegen schapen- of geitenkaas.
Nu snel de salade husselen om het vervolgens lekker buiten op te smikkelen.



Je hebt nodig:

300 gram watermeloen zonder de schil - 75 gram feta - 12 olijven - 1 lenteuitje - 1 el gemengde pitten/zaden -scheutje olijfolie extra vergine - zwarte peper

Zo maak je het:
  • Verhit een koekenpan en rooster hierin de pitten en zaden. Doe in een bakje zodat ze af kunnen koelen.
  • Snijd de watermeloen in blokjes evenals de feta.
  • Snijd het lenteuitje in dunne ringetjes.
  • Pak een bord en schik hier de watermeloen en de feta op.
  • Maal er een beetje zwarte peper over
  • Verdeel de olijven erover en bestrooi met de lenteui en de zaden en pitten.
  • Tot slot wat olijfolie erover sprenkelen.

2 opmerkingen:

Nell Nijssen zei

De combi watermeloen - feta ken ik van Nigella Lawson. De afgelopen tijd heb ik het al zo vaak voorbij zien komen, dat ik er niet langer om heen kan. Ga dit z.s.m. maken

Eetlust zei

Denk dat je er geen spijt van zult krijgen Nell, ik blijf die combi een geweldige vinding vinden.