Net uit de oven |
Je hebt nodig:
200 gram pure chocolade (70%) - 200 gram roomboter - 250 gram suiker - 5 eieren - 1 eetlepel bloem- eventueel een borrelglaasje licor 43 of cointreau of wat je maar lekker vindt - slagroom - handje chocoladekruidnoten
Zo maak je het:
Verwarm de over voor op 190 graden
Breek de chocolade in stukjes boven een kom. Doe de boter erbij en verwarm het geheel heel zachtjes of au bain-marie of in de magnetron. Dat laatste heb ik gedaan. Regelmatig even kijken en omroeren tot uiteindelijk de chocolade en de boter gesmolten zijn en je een mooie massa hebt gekregen. Beetje af laten koelen en vervolgens de suiker er doorheen roeren. Goed mengen.
De eieren er één voor één goed doorheen mengen, er mag geen eigeel meer te zien zijn. De eventuele borrel erbij doen en wederom mengen.Tot slot een eetlepel bloem met een zeefje er op schudden en ook weer vermengen tot het mooi glad is.
Taartvorm lichtjes invetten, ik heb een taartvorm van 26 cm doorsnede gebruikt. Giet de chocomassa in de taartvorm en zet in de oven. Geniet alvast van de heerlijke geur die vrijkomt en haal na 25 minuten de taart eruit. Als het goed is, is het van binnen nog lekker smeuïg. Denk je dat het nog té zacht is, zet het dan nog even terug. Daarna af laten koelen.
Een handje chocoladekruidnoten in een plastic zakje doen, die hersluitbare zijn erg handig, met de deegroller een paar keer erop meppen en heen en weer rollen. Slagroom kloppen, taart in punten snijden, slagroom erop spuiten en wat crunch erover strooien.
Mocht je de taart eten als dessert zoals wij hebben gedaan dan is het meer dan voldoende voor 10-12 personen; denk aan het bommetjeseffect. Aan de andere kant... als de chocoladebehoefte erg groot is... be my guest!
Chocotaart met chocokruidnotencrunch |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten