tag:blogger.com,1999:blog-5192090398275712121.post7072815721473025963..comments2024-02-14T07:29:38.682+01:00Comments on Eetlust!: Het No-Knead Bread ExperimentUnknownnoreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-5192090398275712121.post-83760473301740053912015-02-04T12:17:34.195+01:002015-02-04T12:17:34.195+01:00Hoi Rozemarijn, bedankt voor de tip, ga ik zeker o...Hoi Rozemarijn, bedankt voor de tip, ga ik zeker ook eens proberen!Eetlusthttps://www.blogger.com/profile/05510546612768259153noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5192090398275712121.post-83596690755438645592015-02-01T15:01:54.074+01:002015-02-01T15:01:54.074+01:00Ik heb al een paar keer dit brood gemaakt zonder o...Ik heb al een paar keer dit brood gemaakt zonder ovenschaal maar direct op de plaat (zonder kopje water). Het resultaat na 30 min op 200 gr (hete lucht oven): een heerlijk luchtig knapperig plat brood! Vorm en hoogte is vergelijkbaar met een turksbrood :-)<br />Dus zeker ook een aanrader voor als je geen schaal hebt en je t lekker wil dippen in olijfolie met peper en zout. Hmmmm!!!<br />Nu voor Rozemarijnhttps://www.blogger.com/profile/02938060342063948948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5192090398275712121.post-66938972175970376572014-08-08T22:53:25.742+02:002014-08-08T22:53:25.742+02:00Beste Anoniem, Na dit experiment heb ik eerlijk ge...Beste Anoniem, Na dit experiment heb ik eerlijk gezegd niet meer van dergelijke broden gebakken, het is dus al eventjes geleden. Als ik het goed lees schelen onze baktijden niet zoveel van elkaar. Jouw brood heeft 5 minuten langer in de oven gestaan. Binnenkort zal ik het weer eens maken, dan kan ik gemakkelijker zien of er wellicht toch een foutje inzit. Bij de reacties staat ook een aangepast Eetlusthttps://www.blogger.com/profile/05510546612768259153noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5192090398275712121.post-39896657210563211222014-08-08T13:09:41.943+02:002014-08-08T13:09:41.943+02:00Ik heb ook dit brood gebakken, volgens methode 3 h...Ik heb ook dit brood gebakken, volgens methode 3 heerlijk knapperige korst, moest wel brood langer in de oven ca. 1 uur bijelkaar, maar de binnenkant is toch niet zoals het hoort . Het is te nat kleverig niet knapperig.<br />Zit er dan toch teveel water in...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5192090398275712121.post-23376063197408949382014-02-28T10:49:07.782+01:002014-02-28T10:49:07.782+01:00Beste Kees, wat leuk dat het zo goed is gelukt! Da...Beste Kees, wat leuk dat het zo goed is gelukt! Daar krijg ik zin van om het ook weer eens te maken. Ik zal jouw recept dan eens proberen en als het lukt volgt er een blogpostje :) Dank voor je reactie!Eetlusthttps://www.blogger.com/profile/05510546612768259153noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5192090398275712121.post-86817412460991657492014-02-26T15:37:36.763+01:002014-02-26T15:37:36.763+01:00Beste,
Ook ik heb zo'n lekker brood gebakken....Beste,<br /><br />Ook ik heb zo'n lekker brood gebakken.<br />Super gelukt en heel knapperig.<br />heb gebruik gemaakt van <br />430 meel<br />345 ml water<br />17 gram zout<br />1 gram gist<br />14 uur laten staan, toen een paar keer omgevouwen met meel en toen weer 2 uur laten staan.<br />eerste half uur met dichte deksel 250 graden gebakken en daarna 20 minuten zonder 200 graden.<br />echtKeesnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5192090398275712121.post-38732195198400581552013-09-29T12:38:48.426+02:002013-09-29T12:38:48.426+02:00Bedankt voor de tip M. van Dongen, fijn! Na public...Bedankt voor de tip M. van Dongen, fijn! Na publicatie van dit experiment heb ik eerlijk gezegd geen no knead broodje meer gebakken maar misschien wordt het wel weer eens tijd :)Eetlusthttps://www.blogger.com/profile/05510546612768259153noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5192090398275712121.post-28139941186453694692013-09-28T19:50:40.843+02:002013-09-28T19:50:40.843+02:00Zonder vorm krijg je iets ciabatta/foccacia achtig...Zonder vorm krijg je iets ciabatta/foccacia achtigs. je hebt dan echter wel een schaaltje met water nodig in de oven gedurende het eerste halfuur ander wordt de korst minder knapperig. Een gewone broodvorm kan ook als je dat prettiger vind om te snijden voor je bammetjes, dan wel een worst deeg in je vorm ipv een bal.M van Dongennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5192090398275712121.post-81733890640814893332013-05-06T10:21:27.278+02:002013-05-06T10:21:27.278+02:00Dat experiment heb ik nog niet uitgevoerd maar ik ...Dat experiment heb ik nog niet uitgevoerd maar ik denk het niet omdat het niet heel stevig deeg is. Maar voordat ik allerlei onzin uit ga kramen, we vragen het de expert, je weet wel wie :)Eetlusthttps://www.blogger.com/profile/05510546612768259153noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5192090398275712121.post-62651671816126020022013-05-06T09:33:19.851+02:002013-05-06T09:33:19.851+02:00Ha, ha je bent leuk bezig geweest Els. Kan je deze...Ha, ha je bent leuk bezig geweest Els. Kan je deze broden ook zo in de oven bakken, zonder pan bedoel ik?Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.com